Τη Πέμπτη 29 Φεβρουάριου 2024, το European Resuscitation Council μαζί με την UEFA έδωσαν στη δημοσιότητα ένα spot όπου διάσημοι αστέρες του ποδοσφαίρου παροτρύνουν τον κόσμο να μάθει πώς να σώζει μια ανθρώπινη ζωή.

Να θυμίσουμε την ανακοπή του Κρίστιαν Έρικσεν στο EURO του 2020 (12.06.2022) όπου μπροστά σε χιλιάδες κόσμο, στο γήπεδο αλλά και σε όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα μέσω των τηλεοράσεων, είδαμε να εξελίσσεται η διαδικασία της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης με επιτυχία.

Σε ανακοίνωση τους, στις 2 Νοεμβρίου 2023 η UEFA και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης δήλωσαν ότι έχουν ως στόχο να εκπαιδεύσουν περισσότερους από 100.000 φιλάθλους στις βασικές δεξιότητες ΚΑΡΠΑ και να παρέχουν προσωπική εκπαίδευση σε ομάδες, αξιωματούχους, εθελοντές και προσωπικό στο UEFA EURO 2024.

 

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού έδωσαν στη δημοσιότητα ένα Διαδραστικό Βίντεο που σας κατευθύνει βήμα προς βήμα πως να κάνετε ΚΑΡΠΑ, από το οποίο μπορεί κάποιος να ενημερωθεί.

Αν θες και εσύ να εκπαιδευτείς και να πιστοποιηθείς στα προγράμματα του European Resuscitation Council κανε κλικ στο κουμπί που ακολουθεί.

 

Επόμενες Εκπαιδεύσεις